Min lediga dag

Okej, det blev stranden med Johannas och Sophies värdbarn. Så även om jag var ledig idag fick jag jobba ändå, hjälpa dem alltså. Men det gick bra det med. Vågorna var där idag igen och det var så himla skönt. Och nu ska ni lyssna (läsa) det är varmare i havet än i poolen. Bara så ni vet! Jag och Sophie tyckte det var ganska så roligt!
Efter att Sophie lämnat av mig hemma, så tog jag bilen till Starbucks. Med mig hade jag brevpapper och min körkortsbok. Efter att jag läst 10 sidor i boken gav jag upp för dagen och börja skriva brev istället. Jag skrev till två familjer hemma, släktingar både två. Hade tänkt skriva till några fler men det var för jobbigt att skriva när man inte satt vid ett bord. Så snart är brev på väg hem till Sverige (hoppas bara de kommer fram med mina frimärke). Ni kan ju hoppas på att det är just till DIN familj jag skickat!
Jag har även fixat lånekort idag och (läs nu mamma och Mikael) lånat en bok! Jag är så duktig alltså!
Snart blir det mat och sen blir det simning med Sophie och Johanna

Träningsvärk

Ligger i sängen är hungrig som bara den, men orkar inte stiga upp för att äta frukost! (Hallå, klockan är bara tjugo i 9 och jag är ledig). Och den andra orsaken till att jag inte vill stiga upp för jag har träningsvärk i benen. Som jag känner när jag ligger ner. Attans! Fast jag visste det skulle komma men ändå.



Vad ska jag göra idag? Ja, det är frågan. Jag skulle kunna följa med de andra Au Pairerna till poolen eller stranden med deras värdbarn. Men vet inte om jag vill. Men poolen blir det i alla fall ikväll med Sophie och kanske Johanna måste bara prata med henne. Vi ska SIMMA, vi är sååå duktiga på att simma i veckorna.
Nej, nu står frukost på schema sen får vi se vad som händer.

Friii som en fågel

Idag har jag fixat bankonto (efter ganska mycket besvär) så nu har jag ett bankort, dock har jag inga pengar på det men ändå! På fredag får jag min första lön in där i alla fall! Dock så går halva lönen in på ett sparkonto och 5 dollar går till gymkortet så då blir det bara 80 dollar kvar i veckan! Det ska jag verkligen försöka hålla. Men om jag känner mig rätt kommer det icke gå! (Johanna jag hoppas du INTE läser detta, för jag ska inte köpa en Ipod touch ;) haha )

Som sagt efter jobbet idag körde jag till banken, (ja, jag körde även om det inte är långt, jag hade bråttom!). Efter det blev det Body Pump med Johanna på gymmet. Oj oj oj, vad jobbigt det var. Men om sanningen ska fram var det faktiskt jobbigare förra gången jag gjorde det (i Sverige). Men trött i benen är jag.
Men duktig som jag är (tycker jag) cyklade jag till Sophie nu ikväll och kolla på The Ugly Truth! Bra film och mycket skratt blev det :)
Imorgon är jag LEDIG!


Butterfly

Knäppa Hanna

Visste ni vad? Varje gång när man var liten fick man höra att man skulle värma upp innan man började spela fotboll. Man tyckte då att det var världens tråkigaste sak. Men ack vad glad jag hade varit om jag gjort det i torsdags när jag spela fotboll. Ingen uppvärmning var det utan alla bara stod och sköt till varandra, och vet ni vad det betydde? Att HannaPanna Larsson sträcker sitt baklår! Och det var inte mycket men jag känner av det fortfarande! Usch fyy vad jag är irriterad på mig själv!

Ikväll blir det springning (joggning/gå på löpbandet beroende på hur mitt lår känns) och sen blir det body pump med Johanna :)
The Beach

10.00

Jobbet börjar om 39 min, frågan är vad vi ska göra idag. Har inte den blekaste aning! Men jag slutar i alla fall 4 idag och imorgon är jag ledig.
Kanske ska ta ut mina små barn och leka ute, det låter som en grym idé!
Josie kom precis in på mitt rum och sa hej och sen ut igen. Haha!

Eat Pray Love

Det är en bra film, mycket tänkande om
man vill och inte så mycket om man inte vill.
Men många sanna och bra ord sades i filmen.
Vad ville jag ha sagt med det här då? Jo, att du ska se den.
Men innan du gör det dubbelkolla vilken biograf den går på och när
så du slipper sitta på Starbucks i en timme (vilket verkligen var JÄTTE hemskt!)

Aj!

Min mage är som en tomat! Den är röd och gör ont. Aj aj aj! Det är typ som den "roliga" historian om tomaterna som går över vägen och en blir överkörd. Det känns som som jag är den överkörda!

Stranden!

NU blir det stranden! Sen funderar jag att gå över till grannen ikväll (som jag bara träffat en gång) och fråga om hon och hennes syster (som jag aldrig träffat) vill göra något i veckan. Hmm känns lite som om jag hade lite tråkigt igår kväll och då ska det tilläggas att jag sluta jobba halv 8 på kvällen och ändå hann jag med att ha lite tråkigt!
Men jag är som jag är, jag vill ha något att göra helt enkelt!


Om ni tycker mitt hår ser ut som ett fågelbo här skulle ni sett det nu, haha!


Första röda muggen här! (Dock var det vatten i och det var Noahs men ändå!)

Sömn

Nu ska jag sova!
Imorgon blir det stranden
(första gången sen jag kom hit) med Johanna :)

Ärligt

Helt allvarligt varför säger man "vänta två sekunder"
när man egentligen menar längre tid?
Kan man inte säga då "vänta 5 minuter"
för då hinner man ju göra saken!
Bara en kvällstanke sådär!

Pooolen (typ som Polen)

Om 9 minuter börjar jag jobba
då blir det poolen med de små :)



25

Idag skulle du blivit 25 år.
Tänk vad tiden gått fort dessa 6 åren.
Jag kan inte sluta fundera över hur ditt
och även mitt liv skulle sett ut idag om
det inte hade blivit som det blev.



The Notebook

Nu ikväll har jag och Johanna kollat på "The Notebook" och ätit glass.
Den filmen är såå grymt bra!
Klockan är nu 22.07 och jag är inte trött.
Dock ska jag jobba imorgon så sova borde jag göra... Jobbigt!
Bild från båtåkningen förra veckan :)

Brunch

Dagen (halv 11) började med att Sophie kom och hämta mig så åkte vi till Saffron och åt brunch. Pannkakor med jordgubbar och pannkakor med choklad! Gott!
När vi var mätta efter pannkakorna åkte vi vidare mot Target, Sophie sa att hon hitta med det sluta med att vi tog upp GPS, dock ska det tilläggas att när GPS sagt åt oss att svänga en gång hittade Sophie själv.
På Target blev det lite shopping och även på TJM (eller vad den hette) försvann en del pengar. Eller kanske lite för mycket men allt jag köpte var något som jag behövde! Så det är väl tur det i alla fall!
Köpet idag och plus lite små saker :)
Ikväll blir det Twilight och glass med Johanna :)

svar

Fick en fråga i kommentarsfältet
Hello!
Jag tycker din blogg är hur skön som helst, jag har sträckläst alla inlägg frånbörja nu =P

Jag är själv intresserad av att åka som au pair. Jag har en fråga till dig ang. hur dte går till med referenser? För jag antar att man måste ha bevis på att man har jobbat med barn? Måste man ha jobbat på dagis/fritids? Måste man vara utbildad? Är det okej att sitta barnvakt åt ens kompis/släktings barn? hur mycket erfarenhet behöver man? och den organisation man väljer att åka med, tar dom kontakt med den referensen man har på något sätt? typ ringer och frågar om man haft bra hand om barnen osv? Hur fick du referenser?

Tacksam för svar. ha det bäst!

Svar, Tack så mycket för att du gillar min blogg :)
Ja, I STS som jag åker med (tror det är samma oberoende vilken man åker med) så ska man ha timmar på 200 timmar 50 av dem här timmarna kan vara släktingars barn tror jag. Jag hade släktingar, badvakt/simlärare och annan barnpassning i min ansökan. 200 timmar måste man ha men det är bra att ha mer. Jag vet inte om de ringer till referenserna men jag tror inte att dem gör det. Men jag tror att familjerna kan ringa till dem om de vill men är inte säker där :) Jag säger bara ÅK, det kommer vara roligt och ett minne för livet :)


Man får inte göra Uturn

Men ändå säger GPS till oss att göra en!

Miami

Jag, Nicole och Jessica har precis preliminär
bokat att nästa sommar på midsommar åker
vi till Miami och firar det

Fotboll

Kom precis hem från första fotbollsträning här i USA och det var helt underbart! Otroligt roligt att få stå i mål igen och höra hur bra man är (jag är inte i Sverige längre här i USA får man säga att man är bra ;) .
Min bil funkar inte batteriet på så jag fick ta den vita när jag skulle köra till fotbollen, den vita är inte en automatare som alla andra här som jag brukar köra. Vilket ledde till att efter bara 2 veckor utan automatare har jag vant mig vid det. Fick motostopp tre gånger typ, HAHA! Men det betyder väl bara att jag har anpassat mig bra här, kanske för bra haha!
Maddy och jag :)
Idag var jag och barnen vid poolen och hade trevligt :) På kvällen kom Johannas hela familj hit så hade vi middag med massa barn och vuxna. Trevligt synd bara att jag skulle på träning och min familj skulle på konsert. Därför sitter jag här nu och väntar på att de ska komma hem så jag kan gå och sova. Håller nämligen koll på babymonitorn så inte Maddy och Josie vaknar :)
Maddy letar efter leksaker och Josie tittar avundsjukt på vattnet. !

SÖMN

Jag vill sova! SOVA sova! Men Matt har åkt och skulle hjälpa en vän med att flytta någon sak så han fråga mig om jag kunde se (lyssna) så inte barnen vaknar. Självklart sa jag ja, och jag skulle ju kunna somna nu men tänk om barnen snart sätter sig upp och gallskriker utan att jag hör det. Haha!
Kanske inte det bästa!

Njuter!

Imorse åkte jag tillbaka till Social Security Office och fick mitt nummer! Kom hem fixa lunch som vi kunde ta med oss till parken som vi gick till efter det. När vi gick dit gick jag med tvillingvagnen och Noah cykla framför och det kändes som om varje person som kolla på mig måste ha trott alla barn var mina. Haha
Parken var bra, barnen gnällde inte, slogs sig inte (eller jo lite) men det var varmt och alla var väldigt törstiga när vi väl skulle äta.
Nu på eftermiddagen när Maddy och Josie sov gjorde jag och Noah pappersflygplan. Nu tänker ni, OHH Gud vad roligt! Men de hade en hel bok med olika flygplansmodeller och olika papper som visade hur man skulle vika as coolt och roligt!
Efter jobbet cykla jag till poolen och simma med Sophie, himla skönt!
Nu ikväll har jag lekt med min nya kamera (as bra) och äter just nu Ben&Jerry glass!
Dagens bästa,
Jag springer ut och hämtar mitt paket, kameran, utanför huset och är väldigt glad.
Noah, Varför är du så glad?
Jag, Jag gick precis en leksak
Noah, Men det är ingen leksak det är en kamera
Jag, Men det är min leksak
Noah, Men leksaker är flygplan, tåg, bilar och sådana saker inte kameror.
Haha såå SÖT!
Sådana här ser vi många av!
Det kommer komma foto på familjen men inte många. De vill inte att foto på deras barn ska spridas. Men jag har tillåtelse att lägga ut några :)

Nice

Min vän Elin frågade om jag inte kunde börja använda barnens och föräldranas namn. Om sanningen ska fram så har jag glömt bort att fråga om jag får använda deras namn därav har jag inte gjort. Men nu ikväll har jag gjort och svaret var att jag får göra det.

Så här kommer namnen
Matt-pappa
Ruth-mamma
Noah-äldsta barnet 5 år
Maddy-2 år
Josie-2 år

Så nu vet ni det! Tror att det är fler som har tyckt det var jobbigt när jag skrivit pojken, flickan, pappan m.m.
Men i alla fall, idag var vi på Children Museum, men det var inte alls som ett museum det var mer ett lekställe där de hade olika rum. As roligt och barnen tyckte det samma!
Efter museumet skulle vi gå och köpa glass men det var tyvärr stängt /: Jag som ville ha italiensk glass! Men icke!
När vi kom hem gick Maddy och Josie till sömn medan de sov gick jag och Noah till krabbstranden där vi skrev i sanden, hängde i rep, plocka snäckskal och massa andra saker. Trevligt!

Min LCC var här även idag på möte med mig och Ruth det gick som smort, eftersom jag redan hört det mesta från Johanna, och sen har jag och Ruth pratat om de mesta dessutom. Så de var mest bara upprepning.
Nu på kvällen har jag, Sophie och Luisa varit och simmat i poolen! Himla skönt avslut på en bra dag :)
Sängen blir det nu och imorgon ska jag köra och få mitt Social Security Number så jag kan sätta upp mig på college kurs!

Children Museum

Kvart i 10 ska jag ta barnen bort till Johanna och efter det ska vi köra ikapp till Children Museum. Hoppas verkligen inte att Johanna kör för fort så jag hinner med henne. Jag hittar nämligen inte dit (har aldrig varit där) så jag ska köra bakom henne hela vägen.
Min hostmamma eller hostpappa skulle kanske följa med men jag vet inte.
Känner att helgens alla utflykter har börjat ta ut sin rätt.
Klockan ringer och jag vill bara sova ännu mer!
Men det var det helt klart värt!

Bio

Imorse var min dag inte så skön. Tvillingarna ville inte göra som jag så det var ganska så mycket jobbigt, de ville inte ens göra som mamman sa. Men när mamman åkte iväg och vi körde till biblioteket och poolen blev allt grymt bra! De lekte och läste fint, poolen var det inga problem och när jag la dem till deras nap var det lungt och skönt.

Har fixat mitt Social Security Number nu så imorgon eftermiddag kan jag anmäla mig till college. Om det funkar nu vill säga! Vi kan ju hoppas på det bästa i alla fall.
Ikväll blir det bio (igen) på samma plats som förra gången, men ingen mat idag. Idag blir det bara popcorn! Ska äta pappans berömda hamburgare istället! Hoppas nu dem är så goda som de säger. Haha

Raftin (forsränningen)

Vi åkte till Columbia och trodde att det var värsta forsränningen vi skulle till dock var det mer sitta i en ring två timmar och glida över vattnet. Men det var fint och skönt där så det var skoj ändå. Sophie och jag hade bästa vattenpistolerna så vi kunde skjuta ner dem andra lätt. (haha)

Nu är familjen tillbaka och min jobbdag börjar om 14 minuter. Halv 11 är det tänkt att gå till biblioteket och lyssna på berättelsetid och efter det blir det antingen poolen eller parken. SKÖÖN dag!
Hittade min kamera på Internet igår för 200 dollar billigare än den i affären så jag betala 493 dollar för en as grym kamera! Den kommer förhoppningsvis på onsdag så efter det kan ni förvänta er bilder i massor!

Awesome

Dagen idag kan sammanfattas med ett ord, AWESOME!


Morgonen (förmiddagen) bjöd på körning till en kamera affär där jag nog ska köpa min systemkamera! Som jag längtat, ska dock kolla om de finns billigare på nätet, även om detta var mycket billigare än hemma så är man lite snål.
Körde in till Downtown åt på en båt god pasta med lax, andra gången jag äter lax här,. Efter det drog vi till samma mall som vi var förra veckan på. "Tyvärr" hitta jag ännu ett par shorts och ett linne. Men Johanna och Karolina var värre. Haha
När vi var klara med shoppingen åkte vi till Sophies hostfamilj båt så det blev båtåkning, floatring (sitter på en ring i vattnet och åker typ) och delfintittning! Hur läckert som helst både floatringen och delfinerna. De var typ 5 meter från båten! Synd att de inte hoppa bara men det kommer jag lovar!
Nu på kvällen (menar verkligen kväll, klockan 10 fick vi mat typ) så laga vi mat jag, Johanna, Karolina, Sophies och Sophies vän. När maten var uppäten kolla vi på "Mamma Mia" filmen och plötsligt när den var slut var klockan halv 1 vilket betyder sängdags! Imorgon blir det forsränning typ! Den här helgen kan ju inte bli bättre!

Snabbt

Johanna kommer och hämtar mig om
25-35 min och jag ligger fortfarande i sängen!
Hmm, undra hur det här ska gå!


Charleston Downton Here I come!

Pool

Idag var vi på poolen ett bra tag! Det behövdes för att svalka ner sig, skönt som attan ! Precis när vi skulle åka så börjar det störtregna och åska! Vilken tur att vi redan skulle åka alltså!

Nu har familjen åkt och jag har precis kommit hem från gymmet och Johanna, vi har bestämt att vi ska åka och kolla på bio och samtidigt äta mat. Det här kommer bli spännande!
:)

One thing

Ni får gärna lämna kommentarer det
blir mycket MYCKET roligare att skriva då!

21.12

Ni kan numera kalla mig fotbolls Hanna, för jag ska börja spela fotboll igen! Dock måste jag till en sportaffär och köpa nya handskar och benskydd! Typ köpa det billigaste som finns. Haha! Det var inget direkt så seriöst fotbolls lag vilket är skönt på ett sätt men inte på ett annat.  Men nu kan jag ju visa hur grym jag är i målet alltså!

Imorgon bitti blir det till att dra till gymmet (om jag orkar asa mig upp ur sängen). Sen vet jag inte riktigt vad vi ska göra, jag ska nog föreslå att vi ska dra till en park eller något. Det låter som en toppen idé tycker jag! Sen vid 4 tiden ska min värdfamilj åka till North Carolina över helgen för att gå på någon konsert så jag har huset för mig själv! Skojigt värre !!!!

The day so far

Morgonen började med att fixa lunchlådan och ordna inför att städerska skulle komma (ska bli skönt att slippa städa toaletter på ett helt år!) Efter det åkte vi till Aquariumet inne i Charleston, jag skulle kört egentligen men vi blev lite sena imorse så det blev inte så. Kanske lika bra det haha!

Aquariumet var roligt, såg massor av fiskar och hajar!
Under dagen har tvillingarna börjar att testa mig och se om jag viker mig när det inte lyder mig. Men icke att det
funkar än så länge så den ena var lite sur på mig idag.
Men jag hoppas det blir bättre snart! Vilket jag tror verkligen !
I helgen ska jag köpa en kamera så då kommer ni få se bilder!
Ikväll blir det fotbollsträning! Det ska bli roligt!!!

20.55

Klockan är 20.55 barnen sover, eller de ska sova och det är tyst där uppe så jag gissar på att de sover(!) Hoppas det i alla fall. Föräldrarna är ute på middag så jag är alldeles ensam här nere. Ganska bra uppvärmning inför helgen då jag ska vara helt själv hela helgen i huset. Dock ska Johanna och Sophie komma hit med sina vänner så ska vi ha sleepover (låter som om vi är14 år haha). Nice!

Idag var och jag pojken vid parken en stund, en piratpark! Vi byggde bla Vulkansandslott! Vi är ju grymma!
Nästan en vecka har jag varit här nu, och jag ångrar mig inte det minsta! Det blir bättre och bättre :)

Dagens planer

Idag börjar jag ett, vilket betyder att jag kunde ha sovit nu om jag velat (08.38) men det ville jag inte. För snart ska jag gå upp och ta en cykeltur runt ön. Vem tror att jag kommer cykla vilse? Jag gör det lite. Haha

Orsaken till att jag inte börjar förrän ett är för att jag slutar 11 ikväll. Blir ganska lugn kväll efter att vi nattat barnen ska föräldrarna gå ut och äta med sina vänner. Så nu får vi ju hoppas på att de verkligen sover ikväll(!)
Jag har även fått körkortsboken av Johanna, vad snällt va? Så jag borde börja plugga men vad är det roliga idet?
Och visste ni att det står längd och vikt på körkorten här. Oj, vad amerikanerna är roliga.

Playdate

Dagen började med en cykeltur runt området. Den blev inte så lång för jag ville inte cykla vilse haha! Men jag hitta vägen och jag kom hem hel och så även cykeln.
Idag var jag och barnen på playdate hos Johannas familj, mamman i min familj var också med men hon satt inne hela tiden medans vi var ute och hade picknik och sprang runder i sprinklen. Det har varit så otroligt varmt idag så att springa där i vattnet gillade barnen kan jag säga. :)
Efter Playdaten åkte vi hem la tjejerna till Naptime och jag och pojken cykla för att köpa glass. Riktigt god glass var det(!)
Nu på kvällen har vi lekt med pojkens flyplan, läst böcker, ritat och kollat på Star Wars.
Helt enkelt en bra dag.

Var är jag?

Ja, det kan man undra. Haha! Helt allvarligt talat så har det varit lite för mycket för att jag ska hinna skriva här. Fyyy vad dålig jag känner mig. Men jag kan köra helgen i snabb form!
Lördag Mall med Johanna och Sophie, film hos Sophie (jag somna).
Söndag Frukost i Charleston (GODA pannkakor), lekte med barnen, film hos Johanna (jag somna inte men körde hem efter halva!) Och JA! Jag körde helt själv. Blev helt chokad när värdföräldrarna sa att jag fick ta bilen när jag inte kört med dem ens. Men inget hände och jag hitta!
Idag, Varit vid poolen med barnen (otroligt skönt!), föräldrarna testa Djungelvrål, det skulle filmats (inte uppskattat) men Ahlgrensbilar gillade dem. Mamma kan du skicka några såna påsar hit haha! Och nu ikväll har jag och Johanna varit och simmat (okej jag simma och Johanna gick/simma)
Jag kanske, kanske blir bättre på att uppdatera! Man kan ju hoppas i alla fall...

Kursen

Min minivecka på Hilton Hotel l New Jersey.

 

 

Måndag, Steg upp 04.00, svensktid. Packade lite rester som jag inte kunde göra på söndagen. Satte mig i bilen mot Kastrup. Träffade de svenska tjejerna som jag skulle åka med. Flygresan tog 9 timmar, men det kändes inte som det tog så långt tid. Vi tjejer fick bra kontakt och prata hela resan, utom Nicole då för hon SOV. När vi kom fram till hotellet fick vi hotellnycklar och snart bar det av till det första Amerikanska Mall! Det var 500 affärer och väldigt fräckt! Vi gick inte igenom allt. Alla var lite småtrötta, speciellt när man kolla vad klockan var där hemma. Vid 22 på kvällen somna jag sött i min säng, ni kanske tyckte det var tidigt, men då kan jag meddela er att jag varit vaken 24 timmar, då klockan var 04.00 hemma!

 

 

Tisdag, 06,00 har vi varit uppe varje morgon den här veckan. Kan ju säga så här frukosten var inte så rolig. Det var Muffins, kakor (känner inte för det morgonen, undrar varför), bagels (inte så gott), yoghurt och frukt. Så min frukost den här veckan har bestått av frukt! Väldigt energi rikt jag vet!

 

 

Sen hade vi olika lektioner under hela dagen. Och det såg ungefär ut likadant varje dag.

 

På tisdagen åkte vi in till New York City, där fick vi gå på Times Square se Frihetsgudinnan, platsen där World Trade Center fanns och massa annat! En otrolig vecka och jag har mött så många roliga vänner!

Familjen är UNDERBAR och allt är bara perfekt! Barnen ger mig redan kramar och låter mig hjälpa dem så det är skönt att det kommer till mig. Nu är det sängen för min del!

Från imorse

Har nu äntligen kommit fram till familjen, klockan är 6,48 på morgonen här och jag är vaken. Dock är ingen annan vaken. Känner att efter att man gått upp 6 varje morgon hela veckan så var det ”skönt” att inte vakna förrän halv 7! När jag egentligen inte behöver vakna än på någon timme, 08.15, eftersom klockan 9 ska pojken på camp och mamman i huset ska lämna av mig hos en svensk Au Pair här i området. Ni vet Johanna som jag pratat lite om innan.

Jag kom precis på att min familj har skyddat internet, inte för jag trodde något annat men ändå. Så det här jag skriver nu kommer komma senare än vad det var tänkt. Nu ska jag börja skriva på ett inlägg om ”klasserna”.


Nervös

Kan ju säga så här att frukosten på det här hotellet är ju inte den bästa. Men tur det finns frukt! Muffins och kakor är inte riktigt min smak på frukosten. Och bagels är jag inte så förtjust i. Men idag sa magen stopp också för det är lite nervöst! Idag ska jag få träffa min värdfamilj för första gången! Hur sjukt är inte det? Jag längtar som en hund skäller! (Okej, jag vet inte riktigt vad det gick ut på, men ändå!)

NYC

Ohh yeah! Där har vi varit idag. Coolt som attan! Kan jag lova er! Men jag skulle aldrig kunna tänka mig att bo där. Haha
Skriver mer om skolan och allt när jag kommer till min värdfamilj, så det blir väl nästa vecka eller något när allt lugnat ner sig. Just nu är jag så trött att jag kan bara blunda och drömma mig bort....

LEVER

Jag lever och mår bra! Jag kan inte skriva så mycket för jag kan inte ladda min dator.... Så det får bli ett längre inlägg när jag kommer till min värdfamilj. :)

Eller 14 timmar egentligen

TAGGAD TILL TUSEN!

21

Resväskan väger 21 kg! Jag hoppas innerligt att min våg är rätt! Fick dock ta ut värdfamiljens presenter. Kände inte för att ha precis 23 kg. Haha

HOPPAS DET FUNKAR!!!!




Jag vet! Snyggaste bilden ever!

Mobil

Tänkte meddela att from imorgon kommer jag inte ha någon svensk mobil (eller jo en med ett kontantkort i men jag kommer inte använda den) så om ni vill ha tag i mig är det brev, mejl, Skype, MSN eller Facebook som gäller!

Inte ens ett dygn kvar nu! Kommer ihåg när jag vänta på familjer, och när jag vänta på att min värdfamilj skulle ringa i början. Och hur nervös jag var att de skulle välja en annan. Men nu har jag räknat ner månader, veckor, dagar och nu är jag nere i timmar!! Galet! Och fy vad jag längtar!
SNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNAAAAAAAAART!

Sista tjatet

Mamma tycker att jag inte ska
sitta vid datorn utan att jag ska fixa packningen.
Förstår inte vad hon menar. !

Last talk

Hade precis sista Skype samtalet med min värdfamilj. Allting låter verkligen super och jag längtar till tors när jag kommer till dem! De sa att jag inte kommer vara ensam med barnen förrän 10-12 dagar efter att jag kommit dit. Det känns väldigt skönt för då hinner jag komma in i rutinerna, tiden, området och språket. Så just nu är det bara tummen upp för allt!
Eller ja, packningen var det kvar ja... Kanske lite tummen ner, haha!
Bild från igår :)

The last day in Sweden will I...

Eftersom mina vänner inte kommer på en halvtimme tänkte jag berätta vad min sista dag i Sverige kommer bestå av
  • 10-14,30 jobba
  • Skynda mig hem 15,00 ringer min värdfamilj
  • Köra till farmor&farfar, lägga in min blogg på deras favoriter, lämna lite saker och säga ett sista farväl
  • Skriva ut PDP och STS Agreement
  • Skriva upp adress och telefonnummer till mamma och pappa
  • Packa en sista gång
  • Packa handbagaget
  • Duscha
  • Äta en sista middag, grillat, men min familj
  • Kolla så jag har alla papper
Tror ni jag hinner med allt? Det hoppas jag, sova kan man göra på planet haha!



SJUKT NÄRA!


Avskedsfest

Om en timme börjar mitt Coktailparty
som kommer bli hur bra som helst!
Ikväll tänker man inte på att det är sista dagen på jobbet imorgon.
Och ifall ni vill veta ska jag prata med min familj 15.00
(min tid) imorgon för en sista gång innan vi ses IRL!
See You!

Noo goood

Att komma hem efter jobbet vid halv 10 tiden på kvällen och ens mamma säger till att man ska ta upp kött från boxen(till min coktail party ikväll), då gör, jag ju det. Dock ser mamma nu på morgonen att jag hade tagit upp IS! Vi hade tydligen tagit lagt i vatten i en likadan påse som köttet var i. Och lite lat som jag är orka jag inte läsa på påsen.
Och nu mobbar mamma mig...
Nu blir det jobb snart efter det åker jag
och handlar det sista sedan får jag förbereda allt inför kvällen!

BTW

Någon här som är bra på att designa bloggar? Vill ha en lite mer Amerikansk stil på den!
HELP ME





Snälla hjälp mig :)

Do I have to?

Och JA, jag måste fortsätta räkna ner

Last weekend in Sweden starts now!

Fredag idag, kändes som om det precis var måndag. Tiden går fort när man har roligt säger man ju, jag säger tiden går fort när man har mycket att göra.




Utomhus "bion" igår var roligt, men kallt. Bra film och Wallander filmerna fick ett bra avslut. I slutet av filmen frågade jag Amanda om de skulle tända upp så man ser var man går precis som de gör när man kollar på bio inomhus. Men tydligen så gjorde dem inte det. Dåligt tyckte vi men det funka. Haha
Nu, eller ja snart, ska jag baka kladdkaka, det ska jag bjuda på imorgon när mina vänner kommer hit på Coktail Party. Hoppas den blir god för det är ett nytt recept!

Wiiii

Idag pratade jag endast med pappan. Han har jag bara pratat med en gång förut och det var när mamman var med också. Så det var lite stelt men det gick ändå väldigt bra tyckte jag! Det var roligt att prata med honom också, så det inte bara är mamman jag pratat med. Jag frågade honom om han visste om det fanns ett damlag i närheten. Han sa att han skulle kolla upp det, vilket känns AWESOME.


Thai och mat ikväll :)

Jaa!

Pratade med pappan på skrivform på Skype precis och vi bestämde att vi skulle prata om 40 minuter(!). Hade fått ett "riktigt" mejl från dem också. De skrev att de inte var någon fara och att de är glada att jag vill umgås med mina vänner nu innan jag åker. Och som de sa att jag kommer prata mycket med dem under det kommande året och inte lika mycket med mina vänner här. SÅ det känns så skönt att dem förstår! Men som tur var blev det nu att jag både får prata med dem och att jag får vara med mina vänner!
SKÖNT



Glömde igår

Helt sjukt! När jag började med den här nedräkningen var det 16 dagar kvar och nu är det 4!

Hur ofta händer det?

Nu ska jag berätta en sak som jag skäms över, Jag Hanna Larsson har dubbelbokat.! Ja, ni läste rätt. Ni som inte känner mig ska veta att jag aldrig dubbelbokar. Jag vet alltid vad jag ska göra och gör inte såna saker. Verkligen gör inte såna saker! Och det jobbigaste är att jag dubbelbokat med min värdfamilj.

Okej, så här var det. Vi pratade ju inte i söndags för det blev lite rörigt då som sagt. Så då sa de till mig att vi kunde prata idag eller igår 13.00. Igår jobbade jag på dagen och på kvällen skulle jag till farmor&farfar för att säga hej då. Så onsdagen var ganska körd. Men idag, Ja idag är jag ledig så idag var perfekt ju. Men jag läste det som det var 13.00 min tid, så jag bestämde med min kusin och Sara att vi skulle köra till Tomelilla och äta thai och sedan vidare mot Ystad och kolla på utomhusfilm. Men självklart var det ju 13.00 deras tid! SÅ nu har jag fått skriva ett förlåt mejl över att jag inte kan prata med dem ikväll...
Vad har hänt? Jag gör inte såna här saker,
det sköter andra släktingar till mig om, inga namn nämda. Haha



I alla fall så blir det "bio" ikväll med Amanda-Panda och Sara ikväll :)

BTW, så är inte Amanda en av de jag mena med att mina släktingar dubbelbokar. Haha
(Eller ja, ingen kommentar)

Jag blir så glad!

När jag gå in på min statistik blir jag så glad för det finns folk som kollar på min blogg! Jag hoppas att ni stannar kvar till jag kommer iväg också. Det är ju faktiskt bara 5 dagar kvar så det kan väl inte vara så svårt? NI får jättegärna skriva en liten kommentar till mina inlägg också :)

Sa Hej Då till mina kusiner och min farbrors fru förut. Fick tvinga Jesper till en hej då kram, haha, men de andra var lättare. Milla lova mig att skicka ett brev och berätta hur många mål hon kommer göra i helgen på deras fotbollscup så det ser jag framemot!
Nu blir det till att cykla till Farmor & Farfar!
Målgöranaden! Haha

Today

Idag är ännu en dag i veckan som är fullspäckad! Jobbet börjar om 55 min och innan det måste jag till affären och köpa mat! Efter jobbet blir det till att cykla till mina kusiner som åker på semester idag för att säga hej då. Och ikväll åker jag till farmor och farfar där några av mina andra kusiner också är så jag kan säga hej då till dem.
MYCKET HEJ DÅ NU!



Kusiner som det blir ett Hej Då till idag.

Sommaren 2010

Den här sommaren har varit fullspäckad av saker som jag gjort, har nog inte riktigt förstått hur mycket jag hunnit med. Men sen har jag inte haft en enda dag på hela sommren där jag bara suttit hemma.
  • Jobbat
  • Badat
  • Solat
  • Shoppat
  • Campat med Amanda
  • Tosselilla
  • Malmö, träffa Emma
  • Karlskrona, träffa släktingar
  • 50/19 och Studentfest, då mina underbara vänner från Vänersborg kom ner. (Förutom några väldigt saknade)
  • Stockholm, visum
  • Sjöbo Marknad
  • Kiviks Marknad
  • Läger med UH, Göteborg
  • Cykel tur med Elna
  • Vandrat på Stenshuvud, typ 5 gånger
  • Förberett inför resan
  • Grillat på stranden
  • Kulla
  • Bio, samma film två gånger
Och det ska nu tilläggas att jag har typ jobbat varje dag så det är lite imponerande.


Tosselilla 2010

Lång dag

Nu är ännu en dag till ända vilket betyder att det är en dag närmare USA! Jobbade ända till 22.00 idag (eller ja nästan).

Idag när jag fick mina flygbiljetter upptäckte jag även att jag fått en retur biljett till Newarks flygplats den 18 augusti, det här fatta jag ingenting om. Men tydligen är det så att de är billigare att köpa tur-och retur biljett än bara enkel. Ja, konstigt men sant!
Mitt framtida hem !

Skriva ut

Vad jag måste skriva ut innan söndag
- STS AP Agreement
- Pre-departure Project
Ehh, ja, det var något mer. Någon som vet vad?

Post!

Nu fick jag det efterlängtade brevet!
Okej, det var inte så roligt,
men nu har jag alla saker i alla fall.
Känns SKÖNT!
Och har varit och kopierat alla saker och hann även med banken,
vilket då betyder att jag tror att jag är klar med mina förberedelser!

Today

Snart (om en timme typ) tar jag min bil (läs morbrors bil) och kör mot Kivik och banken, efter det styr jag mot Amanda och sen in till Tomelilla en sväng för att köpa ett TSA lås, om jag hittar det. Annars får jag väl ha min resväska öppen. Kanske kanske det funkar. Och i eftermiddag blir det JOBB.

Getting closer


Bye Bye

Hade precis avskedsmiddag med mina släktingar på mammas sida (nästan alla var där). Det bjöd på Tacos, det bästa som min morbror kan laga(!). Gott blev det, och trevligt sällskap :)

Nu börjar mina Hej Då ta slut... Börjar kännas att jag snart åker verkligen!
Ni undrar kanske vad som hände med brevet som jag vänta på från STS, ja det ska jag berätta. De hade skickat det till min gamla adress i Vänersborg, tror inte den brevlådan fått så mycket post under tre år som den fått den här sommaren. Men de skulle skicka ett nytt brev till mig bara så det vart inga problem. De var inga jätte viktiga saker där.
TUR DET SÄGER JAG!

Told you so!

Lalalalala, gissa vad jag inte gjort idag! Självklart gjorde jag som jag sa, jag orkade inte ta mig upp ur sängen så jag hann inte till banken eller till min kusin idag. Blev någon förvånad? Jag hoppas ni säger nej! Haha
Men jag packade faktikst(!) det trodde jag inte men så blev det! Fick ner det mesta jag ville och nu väger min resväska 21,5 kg, vilket betyder att jag kan stoppa ner ett par skor, någon tröja, något roligt eller choklad som min faster sa. Eller helt enkelt bara strunta i det!
Jaja, nu blir det i alla fall att åka till morbror Per för att äta Tacos! Mums filibaba!



Var och bada med den här fjanten innan :)

Last week in Sweden

 

TO DO

Måndag

-Köra till Amanda, kopiera pass, visum och körkort.

-Åka till banken med fullmaktspapprena

-Bada med Milla

-Åka till Per och äta Taco och säga hej då.

 

Tisdag

-Antagligen kommer jag inte masa mig ur sängen så jag hinner köra till Amanda och banken så jag får göra det nu.

-Ringa till STS om jag ej fått min flygbiljett

-Jobba

 

Onsdag

-Jobba

- Grilla hos Farmor och Farfar

-Säga hej då till kusiner som åker på semester

 

Torsdag

-Städa klart mitt rum och packa

-Prata med min värdfamilj

-Ta det lugnt!!!

 

Fredag

-Jobba

-Fixa så allt är klart

 

Lördag

-Jobba

-Avskedsfest med tjejerna

 

Söndag

-Jobba

-Säga hej då till alla

-Packa allt klart

 

Måndag

PÅVÄG


One week to go

OM en vecka och 20 minuter sitter jag på flygplanet som ska ta mig och andra Au Pairer till Newarks flygplats! Helt otroligt, jag har fortfarande inte riktigt fatta att jag ska vara borta i ett helt ÅR!

Men min hjärna är typ redan där borta, jag tänker hela tiden på engelska, hur det kommer vara där borta, vad jag kommer göra och allt sådant! Igår på jobbet var det till och med så illa att jag höll på att svara på engelska! Tror att det är tur att jag snart åker, jag mår ju inte bra av att vänta. Haha
seven days to go

No skype

Skulle ju ha pratat med familjen klockan 8 idag egentligen, när jag loggar in 2 min i 8 är de inte inne, så då ringer en vän till mig istället. Vi pratar på och de loggar inte in. När klockan är kvart över 8 ringer de och jag lägger snabbt på luren på min vän och väntar på att de ska ringa. Får då ett "mejl" att tjejerna har "lekt" i pojkens badrum och gjort att det blivit översvämning i typ hela huset så de har lite mycket att göra. Men att de skulle ringa när de hade tid. Men jag vänta till halv 9, då min bror ville ha datorn kände hans tunga andetag medan han vänta på sin dator, så jag gav den till honom.

Fick ett mejl förut om att vi kan flytta fram det till veckan, eftersom de vill Skypa på deras morgon så betyder det att de är 1 här, och jag jobbar ett varje dag förutom tors, så då blev det såklart tors! Och jag gissar på att det är sista gången vi Skypar innan vi ses på riktigt!
Helt sjukt vad tiden går snabbt nu!



OMÖJLIGT

Håller på att städa mitt rum och med jämna mellanrum tar jag ner saker som jag vill ha med mig till andra sidan. Så nu är det typ ett berg på min resväska och jag vet redan nu att det där inte kommer funka. SÅ när jag väl börjar packa på "riktigt" kommer jag ha STORA problem med att veta vad jag ska ta med mig och vad jag kan klara mig utan.

Jobba om en och en halv timme, kanske skulle ta och cykla nu och simma lite innan. Men sen är det fint väder vilket betyder att det kommer vara för mycket folk för att kunna simma. Dagens fråga det där alltså!
Mitt jobb en mindre bra dag.

SJUKT

Helt sjukt att detta är min nästsista söndag i Sverige på en väldigt LÅNG tid! Imorgon är det den sista måndagen! Och oj vad jag längtar!
Ikväll blir det Skypedejting med familjen!
Ska fråga om det finns något fotbollslag i närheten och om det är meningen om jag ska lära pojken att simma crawl också för om det är det, finns det små problem. Jag är ganska dålig på att crawla. Haha

RSS 2.0