Cleaning

Mitt rum har sett ut som ett bombnedslag nu VÄLDIGT länge, och idag kände jag att det är på tiden att jag städar. Ska ju faktiskt vara borta ett år, så jag har tänkt städa ordentligt och slänga massa saker som inte behövs m.m. Det börjar se bra ut, man kan se mitt golv nu i alla fall! Och sen har jag slängt massor av gamla väskor som jag inte använt på många år. Nu känner jag mig faktiskt lite duktig! Halv 3 börjar jag jobba så jag hinner nog med lite mer städning innan dess.
När jag spöade mina kusiner i kortspel, (jag tog kortet innan jag började förlora! Haha)

Work work work

Jobba, jobba och jobba
. Typ det mitt liv består av,
och om jag inte jobbar är jag på jobbet ändå!
Jag måste ha världens bästa liv! Haha
Nej, nu ska jag inte klaga, jag gör faktiskt inte det.
Jag tycker om mitt jobb, faktiskt !
Idag är det ENTAL 9 dagar kvar !
Look at that, I am not always at my work!

Imorgon är det ental


Handboken

Nu är det bara 50 sidor kvar!

Gissa vad som kommer nu

Nu blir det till att kolla i Mikaels Coktail Bok så jag vet vilka jag ska göra på mitt Coktail Party nästa vecka :)

Ha en man i byrån

Tänk om man kunde ha en man i byrån?
Som ni kanske förstår lyssnade jag precis på den låten!
Lite roligt med svenska klassiker allt!
Just nu håller jag på att läsa igenom hela Au Pair Handboken, och det är jätte roligt för den är inte alls 102 sidor lång, Nej då!
Trodde jag skulle få post idag eftersom Nicole fick det igår, hon fick försäkringspapper, flygbiljetten och andra diverse saker. Hoppas HOPPAS jag får det imorgon!

Och JA till er som undrar så var det här inlägget nödvändigt!



Nice talking to you

Pratade med mamman och pojken precis, han är en helgullig kille
som pratar hela tiden om massa roliga saker!
Han frågade mig om jag kan hjälpa honom att lära sig simma!
Så det kommer vara mitt och hans lilla projekt!
Det kommer ju bli hur roligt som helst!
Någon som vet hur man skruvar fram tiden?
Hade velat göra det nu i alla fall!

Sammanträffande

Ni kommer kanske ihåg att min värdfamilj pratade med en svenska till medan de prata med mig. Den här svenska tjejen ska jag åka tillsammans med den 9 augusti, hon hade hittat en ny familj bara några dagar efteråt tydligen. Alltså här snackar vi verkligen om sammanträffande! Undrar om jag ska berätta det för familjen när det ringer om 45 min. Hmm det tål att tänkas på! Men allt roligt var det.

Jag kan inte förstå att jag åker om 12 dagar, om 12 dagar är jag inte kvar här! Helt SJUKT! Och helt otroligt så roligt jag kommer ha! Alla nya människor som jag ska lära känna, en helt nytt sätt att leva, ett nytt språk att lära sig flytande! Vilket otroligt liv jag kommer ha! LÄNGTAR!
En liten bild från min och Amandas Camping trip :)

- en

Kan ju inte sluta nu!

Pass och körkort

Idag var jag och hämtade mitt visum på posten, kan ju säga att min bild på visumet är mer likt mig än mitt pass foto.
Men det är ju då smällar man får ta, och det "roliga" är att passfotot inte är gammal utan från Mars i ÅR. Ja, man ska inte ta passfoto direkt efter att man duschat, det är den bittra sanningen!
Första bilden är mitt körkort, och jag har samma bild där som på mitt Visum. Det andra är mitt pass. Snyggt I Know!
När jag sedan kom hem från posten såg jag att mitt internationella körkort låg och vänta på mig, det stod att de skulle ta 5 arbetsdagar ungefär och jag skicka in det i måndags! Snacka om bra service där alltså!
Och vet ni vad detta innebär? Jag är KLAR, jag har alla papper fixade, resväskan är inköpt så nu är det bara väntan kvar och också skriva ut mitt projekt om mig, familjen och min egen familj. Sen är det bara till att sätta sig på flygplanet till USA!
Ikväll blir det Skypning med my Family och då ska jag berätta den goda nyheten om att jag är klar!

Mejlen

Ann från STS skicka mejl till mig innan. Där det stod lite om att snart är det dags och lite vad som kommer hända. Fick även en mejl lista där det stod alla som åker samtidigt som mig både från Sverige och från STS:s andra länders Au Pairer. Så nu kanske jag och Nicole blir lite bättre detektiver. Haha

Börjar se bra ut!


Why did she leave?

Läste på STS grupp på Facebook att någon hade skrivit och frågat efter en ny Au Pair eftersom deras Au Pair hade åkt hem på förberedelsekursen. Jag förstår att man kan få hemlängtan, de gör jag verkligen. När jag flyttade till Vänersborg var det en av de första dagarna att jag tänkte att nu skiter jag i detta och flyttar hem igen. Men jag gjorde det aldrig och det är jag så grymt glad över. Hon gav inte Au Pair livet någon chans. Hon gav inte familjen någon chans. Nu vet jag inte varför hon fick en så stor hemlängtan eller om något kanske hände, men jag tycker det är konstigt att man åker ända vägen bort och sen kommer på efter två dagar att man får hemlängtan. Har man varit borta från sitt hem länge förut då?

Dagens To-Do-List
10.10-Ta ut pengar
10.20 Hämta Elna
10.30 Klippning, där av pengarna
11.20(ungefär) hämta Louise och köra mot Lund
Lund
16.42 Lämna Elna vid tåget, ett sista hej då till henne innan jag far.
Jag och Louise kör hem igen.
Stannar i Sjöbo och handlar mat inför kvällen.
Kvällen och natten spenderas med Amanda framför en brasa, tält och vin i handen vid Verkasjön.
Hoppas på en bra dag!
Louise
Elna
Jag och Amanda

Beror på hur man ser det

Hanna säger (20:15):
vad roligt   Men långt att flytta
Jonas | A7X | säger (20:15):
nej bara 95 mil
Hanna säger (20:15):
Jodå det är bra   Känner att det ska bli skönt med två dagar ledighet
Haha det var det där med bara  (
Pratar med en kompis på MSN just nu som ska plugga i Umeå,
Hanna säger (20:15):
Men långt att flytta
Jonas | A7X | säger (20:15):
nej bara 95 mil
Hanna säger (20:15):
Haha det var det där med bara
Kommer på efteråt att att det är långt för honom att flytta, för det är ju inte alls så att jag flyttar flera tusen mil, men NEJ då. Haha

Cykel runda var det ja.

Var ute på en liten cykel runda med min kusin idag, den var bara på 4 timmar, det var väl inte så långt?
Börjar undra vart mitt Visum tagit vägen, har icke fått det ännu ...
Vi är grymma!

One day less


Bättre

Kylan var inte så fruktansvärd som jag trodde, men jag var inte alls på humör för att träffa folk idag eller för att festa. Men det var ändå roligt att få pratstunder med mina underbara vänner.
I Will Miss You



Nja

Ska snart iväg till Eva på Torget, en resturang i Kivik för snobbar typ, känns verkligen som om jag kommer passa in. Eller inte Haha
Senare ska jag och mina vänner dra vidare till Kulla, ett ute dansställe dit man går på sommaren för att umgås, känns verkligen som om vädret idag är det perfekta. För det är inte alls kallt ute eller så. Det får nog bli till att dricka en del så man blir varm. (!)

Men förhoppningsvis kommer det bli en super bra kväll med mina trevliga vänner
Normala? Självklart JA


Behövs det någon rubrik?


Work

Jobba, jobba, jobba!

Gissa vad jag ska göra idag!
Schnyggaste kusinerna ever!

Need Sleep

Jag behöver verkligen, Verkligen, VERKLIGEN sova! Men kan jag göra det? Nej, eftersom om 1 timme och 8 minuter börjar simskolans avslutning och vi badvakter, simlärare måste vara där halv 10, vilket är ganska snällt ändå de hade kunnat tvingat oss att vara där tidigare. Men i alla fall, nu börjar veckans dåliga sömn ta ut sin rätt.

Frågan är vad min mening med det här inlägget var egentligen?
Gaah vad fint mitt hår är idag och gud vad pigg jag ser ut! Tur att det finns tofsar!
Det blev fel igår, IDAG är det 16 dagar !

Countdown


Bakning!

Pratade med familjen precis, de berättade vad de hållit på med under sommaren och att de är förväntansfulla över att jag ska komma. De hade tydligen behövt mig denna vecka eftersom de jobbade väldigt mycket och fick fixa och trixa med deras schema. Men det hade blivit bra tillslut.
Elna min kusin var med under delar av samtalet också, och när mamman pratade med barnen en liten stund sa hon till mig att tjejerna såg väldigt lika ut. De är enäggstvillingar (!). När jag berätta det för mamman i familjen skratta hon bara.
Elna och jag baka kladdkaka efter samtalet, den är lite bränd nu men är inte klar, JOBBIGT läge!
Jag vet om att ni tycker att vi är snygga ;)

Nu!

Jag kom det, Jag kom på vad det var jag skulle skriva förut. Och det var inte alls så roligt som jag trodde. Det var i alla fall att jag vet vilken första boken jag ska köpa i USA är och det är, trumvirvel!
Meg cabots sista del av Babbeldrottningen, eftersom 2an sluta SÄMST. Och trean finns inte utgiven i Sverige ännu så det passar ju perfekt att jag flyttar till USA då!

Ja

Ehh det var något jag skulle skriva här. Hm? Mitt minne är bra men kort, vem vet jag kommer kanske på det?
Nu blir det jobb och sen blir det fullfart hem för att prata med The Family!
(Och nej, det var inte de jag egentligen skulle skriva, jag hade faktiskt något annat jätte roligt att skriva!)
Amanda-Panda

Some mail

Kom hem efter jobbet idag snabbt in i duschen och duscha (såklart) klä på sig och sedan var det till att sätta sig på cykeln igen och cykla till Kronovalls slott där jag,mamma, pappa och några grannar skulle äta pizza. Väldigt god pizza var det, den är stenungnsbakad och det finns bara en sort, tomat, ost, någon typ av skinka, sallad och oliver på. SMASKENS!

I alla fall nu när jag kom hem så såg jag att jag hade fått 2 mejl, 3 egentligen men det ena var reklam, ett från min Area Director, hon man ska gå till om man har frågor om Au Pair livet och sådant när man kommit till USA, och sedan ett från Matt, pappan i familjen. Han bad om ursäkt för de inte hört av sig så mycket de senaste men att de har haft väldigt mycket att göra. Men de ville skypa idag någon gång mellan 19-22 min tid, omöjligt då jag inte ens var hemma den tiden. Men ifall det inte gick så ville de skypa imorgon bitti deras tid, så jag hoppas det inte jobbar tidigt eftersom jag slutar inte förrän 15 på mitt jobb. Alltså klockan 9 hos dem. HOPPAS att de kan Skypa då!
En fin bild på mig när jag var på Tosselilla med mina kusiner! Klätterapan själv! Haha

Mobil

Min bakgrund på min mobil just nu är saker som jag måste fixa innan jag åker
Okej, jag vet om att ni inte ser så bra vad det står så därför ska jag berätta det med!
  • Fixa fullmaktspapper från banken som mamma kan fylla i
  • Internationella körkortet (fixas nästa vecka)
  • Kom på att jag inte har en bok till flyget så det måste fixas
  • Kontantkort, istället för mitt abonomang som mamma ska få.  (Beställde det precis faktiskt!)
Mitt "fina" visumfoto, dock är det här mycket mer likt mig än mina fula kort på körkort och passet (!)

Saker jag lärt mig

  • Kolla alltid minst 3 gånger extra på viktiga papper som du fyllt i så allt är rätt
  • Sova på tåg en natt när man har sittplats är INGEN höjdare
  • Vara trött en hel dag och sen komma hem halv 10 på kvällen JA, då är man inte lika trött längre.
  • Att om man ska söka efter någon på Facebook och man tror att det är lättare om man bara söker på förnamnet och första bokstaven i efternamnet och var den bor att den personen ska komma upp då lättare än om man söker på hela namnet är FEL. (Hoppas ni förstod vad jag mena)
  • Och en sista sak nu börjar tröttheten komma igen efter att jag lungnat ner mig.

De tre vännerna och minus Jerry

Innan jag börjar skriva ska jag meddela att jag misstänker att det blir ett ganska långt inlägg, men jag hoppas ni läser ändå för jag tror att det blir ganska roligt(!)

Igår kväll började min färd mot stora staden Stockholm (det här låter ju som en saga). Bussen mot Kristianstad var smockfull av alla människor som varit på marknaden vilket gjorde att jag fick stå upp hela vägen till K-stad. Där bytte jag till tåg mot Hässleholm, i Hässleholm satt jag och vänta i 2 timmar på att nattåget skulle komma.
Jag hade ingen liggvagn utan fick sitta upp hela natten, tyvärr hade jag en kvinna, läs tant, bredvid mig så jag kunde inte bre ut mig särskilt mycket heller. Så kan ju säga att det var ju INGEN rolig tågfärd. Sov 1 timme vakna och fick byta ställning. Har sovit bättre.
I alla fall så kom jag fram till Stockholm utvilad och pigg, eller ja jag kunde ju hoppats på det. Där blev det frukost och vägbeskrivning till buss hpl. Hitta bussen och gick in och satte mig, frågade även buss chaffören om det här var bussen till ambassaderna och självklart sa han JA, för skulle jag sätta mig på fel buss? KNAPPAST!
Hpl efter mig kom det på en tjej till även hon frågade busschaförren om detta var bussen till ambassaderna och en än gång sa han ja, kan ni tänka er?
Hon satte sig bredvid mig, fast hon inte visste vem jag var, men jag börja prata med henne för jag tycker om att prata(!) Hon berätta att hon skulle börja på Princeton college så därför skulle hon skaffa visum.
Då vi gick av bussen kommer det en tjej till fram och hon hade nog hört vårat samtal tror jag men är inte säker och det visar sig att hon ska åka som High School student till USA. Så vi tre börjar gå mot den låånga kön till ambassaden. Där vår väntan börjar.
Den väntan i kön där ute tog ungefär 1,5 timme sedan fick man komma in i en liten byggnad där de scanna väskor och tog mobiler m.m. Jag fick dricka ut min vattenflaska och lukta på min linsvätska så det inte var något dåligt. Väldigt roligt, jag som inte ens var törstig!
Där inne visade en vakt mig till lucka F där jag ställde mig i kön. När jag kom fram var det en kille som bad om mina papper och kuvertet och jag gav honom allt. Han tyckte mitt kuvert var väldigt stort så han sa att han skulle skicka med en halsduk eller en tröja med också för det skulle få plats, rolig kille va? Vänta bara det kommer mer!
Sen fick man gå och sätta sig igen och vänta på att det ska ropa upp ens namn i högtalarna. När mitt namn kom hörde jag knappt att de sa mitt namn men det var rätt. Nu var den en ny kille och han frågade mig hur många barn jag ska ta hand om (tre) och om jag någon gång varit i USA förut (nej). Sen upptäcker han ett FEL. Han tillkallar en arbetskamrat och jag förstår ingenting! Sen när arbetskamraten går frågar han mig och jag sett filmen Matrix, nej det har jag inte, men tydligen så finns där en man som är förklädd och alla kulor bara susar förbi honom utan att träffa och tydligen kom det en kula mot mig men som susa förbi, visst var han rolig? I alla fall var felet att jag råkat skriva att jag var född 2010 och inte 1991 som är sant. SÅ jag får snällt sätta mig igen och vänta. Dock bara 3 minuter för då kallar han upp mig igen, nu säger han att allt är fixat och även han börjar mobba mig för mitt kuvert men han skulle inte skicka med mig någon halsduk eller tröja utan ett gosedjur!
Så gick min dag på ambassaden, det var faktiskt roligt och jag kommer vänta febrilt på att mitt visum ska komma med halsduken, tröjan och gosedjuret. Haha
Det mobbade kuvertet!
Hoppas ni läste allt och inte blev för uttråkade!

Facebook

Det känns inte bra att vara inne på Facebook halv 7 på morgonen och det bara är jag som verkligen är inloggad av alla mina vänner... Känner mig lite mobbad.
Visum imorgon(!)


EGO BILD! I KNOW.

Done

Då var marknaden klar för idag, imorgon blir det till att stiga upp tidigt, kvart i 6, för att jobba! Längtar verkligen...
Stockholm och Ida på ONS :D

Glömde nästan

Glömde ju säga att idag om 3 veckor sitter jag på ett flygplan mot Newark
3 veckor kvar!


I will miss you

Visum

Kom hem från jobbet för en halvtimme sen, ska bara hem om och byta kläder och fixa till mig lite sen sticker jag till Kiviks Marknad, en av Sveriges största. Hem ikväll, blir väl omkring 12 upp halv 6 imorgon för att packa och fixa inför jobbet som börjar 7. Men eftersom jag ska till Kiviks Marknad direkt efter jobbet imorgon och sedan halv 8 imorgon kväll sätta mig på en buss mot Stockholm måste jag även packa inför det. Ingen rast ingen vila. För på onsdag har jag min intervju och jag hoppas den går bra!
Kivik NÄSTA :)


Kiviks Marknad upp i från

Lördag

Idag är det lördag, ifall ni missat det...
Var på Tosselilla och Sjöbomarknad igår så trevligt så. Dock köpte jag ingenting eller jo, dricka och annat ätbart.
Har börjar prata med en norsk som ska åka till NY samtidigt som jag. Hon verkar väldigt trevlig. Det är så skönt att prata med andra som åker samtidigt för då kan man fråga dem om frågor som man har.
På måndag är det 3 veckor kvar




Attans

Jag är trött som bara den! Vill SOVA! Men icke så nicke... Det går inte. Ikväll blir det Kristianstad dagarna med Amanda och imorgon blir det Tosselilla och Sjöbomarknad!
Förra året på Tosselilla :)

Resultatet blev...

Resväskan vägde 16-17 kg! Så jag har plats med underkläder mm!

:)

Nedräkning om 26 dagar 1 timme och 45 min är det den 9 augusti!

Testing

Provpackar just nu, tog i lite kläder och presenterna till familjen. Men saken är ju den att vi inte har någon våg hemma så just nu är det gissningslek. Och jag är dålig på att gissa så jag struntar i det! Men pappa ska hämta vågen hos farmor och farfar och sen får vi se. Jag har i alla fall plats kvar i väskan, och det är bra för jag har inga underkläder eller många tshirts(!) Vad gör jag om det är 23 kg?
Det här måste funderas på

Pics

Kollar på Johannas bilder från USA, hon är Au Pair på samma ställe som mig, och jag känner bara att jag vill också! Är lite avis på en tysk som jag pratar med som ska till samma ställe som åkte idag! Varför gör inte jag det?

Bag(s)

Det pratas mycket om packning just nu genom FB och de som jag ska åka med. Och jag förstår inte de som tvunget ska ta med 2 resväskor. Förstår dem inte hur mycket de kommer köpa under ett år? För sen om ett år kommer man fråga sig själv varför tog jag med mig så mycket? Nu är det ju så att jag är inte ett jättefan av mina kläder, jag tycker typ allt är gammalt och urtvättat så jag hoppas verkligen att jag inte kommer ha några svårigheter med att få med bara en resväska. Och om det inte skulle gå kommer jag få ta bort saker. För jag har bestämt mig EN resväska räcker!

4 veckor kvar =  28 dagar = 670 timmar ungefär tills flygplanet lyfter!


Dagar

29 dagar


Detektiv

Igår fick jag veta vilken tid jag ska åka och när jag kommer vara framme i New York, eller ja på Newarks flygplats. Vi åker direkt flyg! Så himla skönt att slippa hålla på med byten och sånt. Så nu tar det "bara" 8 timmar och 50 min för oss att komma dit. På samma sida det står när vi ska åka stod det 3 namn till, på sådana som ska åka samtidigt. Den ena visste jag eftersom vi har pratat förut, men de andra två är mysterier. Jag och Nicole, hon som jag redan visste, försökte hitta dem på FB. Och kan ni tänka er att vi hittade en som var medlem på STS gruppen och samtidigt var vän med Nicoles Area Director, ens kontakt person i USA, så vi frågade henne om det var hon vi skulle åka med. Men det visades sig att hon åkte förra året. Vi kom ganska snabbt på att vi inte är så bra detektiver.


Eftersom jag inte har min egen dator får ni nöja er med en gammal bild...


Snart

EN MÅNAD KVAR!

NU

Bara så att ni vet så vill jag åka NU!

Visum

Kan ni tänka er, jag kom ihåg att betala in visumet idag och att få kvittot! Och även kom jag ihåg att jag skulle fixa kortet, men icke så nicke att det gick. Eller det gick inte att få det i den formen jag ville. Får komma på något annat sätt att fixa det. Jag har ju faktiskt två veckor på mig! OCH så har jag köpt två par shorts idag! Ett par jeans shorts och ett par "mys"shorts, som jag också kan ha under min kjol så jag inte får brännskador mellan benen! Som jag får om jag är helt barbent...
Den här helgen bär det av till Karlskrona eller ja Rödeby för att vara exakt, för att hälsa på kusiner innan jag åker iväg till USA
En eller ja egentligen två av fjantarna jag ska besöka i helgen :)

Today

Idag ska jag betala in pengar till visum OCH fixa kortet till visum. Oj, OJ vad jag är duktig om jag kommer ihåg båda dessa saker! Sen har jag även tänkt köpa ett par shorts, eftersom jag ej äger några shorts om man bortser från träningsshorts då. Tycker det bara är utgifter just nu...
Bjuder på den finaste bilden jag kunde hitta på mig själv ;)

Ett strek till

Det blev faktiskt lite fel igår när jag skrev min To Do lista, för några av de saker jag skrev, skrev jag med en såndär överstryckningssak för jag var klar, men det kom inte med... Men vi testar igen.
  • Foto till visum
  • Köpa resväska---
  • Åka till banken, beställa dollar (hur mycket?), betala visum, fråga om hur mycket det kostar att dra kortet m.m.--
  • Ha coktailparty för mina vänner den 7 aug
  • Beställa biljetter till Stockholm---
  • Hämta linser--
  • Beställa klipptid---
  • Göra klart "uppsatsen" om min familj och min hostfamilj-- Klar IDAG!
  • Köpa presenter till familjen- Nästan klar, haha
  • Testa packa en gång så jag vet ungefär hur mycket jag kan ha med
  • Köpa en väska där jag kan ha både dator och andra saker i--- Har bestämt mig att jag klara mig utan.
  • Ringa STS om visum---
  • Ringa skatteverket för personbevis---
Alla de som har streck efter dem sakerna har jag gjort... Eftersom den inte villa ha överstryckt som jag ville...

NEJ!

Okej, nu ska ni få veta vad jag just kom på! Jag kommer inte få dricka glögg den här vintern! Helt otroligt, jag som ÄLSKAR glögg kommer få lida den här julen... Hmm, tror ni mamma och pappa kan skicka det på posten?
Hur ska jag klara mig?

Glömde lite där va?

Åkte till banken idag för att fixa lite saker, som att sätta in pengar, beställa dollar och sedan betala mitt visum. Jag åker dit sätter in pengar och beställer dollar, MEN kommer jag ihåg att betala mitt visum? Såklart inte. Så det får jag vänta snällt till imorgon och fixa...

To do

Jag lovade ju er en To Do lista igår. Nu är det ju så att den ligger där uppe och det är alldeles för långt att gå, tycker jag. Men jag kan ju försöka komma ihåg från min hjärna!
  • Foto till visum
  • Köpa resväska
  • Åka till banken, beställa dollar (hur mycket?), betala visum, fråga om hur mycket det kostar att dra kortet m.m.
  • Ha coktailparty för mina vänner den 7 aug
  • Beställa biljetter till Stockholm
  • Hämta linser
  • Beställa klipptid
  • Göra klart "uppsatsen" om min familj och min hostfamilj
  • Köpa presenter till familjen
  • Testa packa en gång så jag vet ungefär hur mycket jag kan ha med
  • Köpa en väska där jag kan ha både dator och andra saker i
  • Ringa STS om visum
  • Ringa skatteverket för personbevis
Hmm, tror inte jag glömt något nu. Eller ja, jag vet inte riktigt men nu kör vi på detta!

Gues What!

Jag har köpt en ROSA resväska!



Packningslista

Jag har inte tänkt länge på vad jag ska ha med mig, jag är en sådan människa som packar dagen innan. Innan jag börja skolan i Vänersborg för 3 år sedan var jag en sådan person som packa en vecka innan, sorligt men sant, men nu packar jag i sista minuten. Och då brukar det antingen bli att jag glömmer massor eller att jag tar med för mycket.
Och nu till resan har jag tänkt packa lagom, eftersom jag VET att man kommer köpa massor!
Men jag ska försöka, vem vet jag kanske kommer använda den om 30 dagar!
Handbagaget

  • Pass
  • Visum (och alla papper tillhörande visum)
  • Pengar
  • Mobil + laddare
  • Dator + laddare
  • Bok
  • Om jag hade haft en kamera hade jag haft den med där, men jag ska köpa en när jag kommer fram till USA
  • Panodil
Resväskan

  • Typ alla underkläder jag har
  • Bikini
  • Jeans (2 st)
  • Klänningar (4-5 st)
  • Linne/tröjor ( de jag har som är fina)
  • Tjocktröjor (2 st)
  • Leggings (1par, det enda som är helt, haha)
  • Skor (flipflop och idrottsskor)
  • Plattång
  • Borste
  • Tandkräm+två borstar (el och vanlig)
  • Plackers
  • Fluor
  • Linser + en linsvätska (fler köper jag där, måste tänka på vikten)
  • Presenter till familjen
  • Tavlor som jag fick av mina vänner i studentpresent.
  • Foto på släkt och vänner
  • Tamponger
  • Duschkräm
  • Balsam
  • Schampoo
  • Badlakan (1 st)
  • Svenskt måttsats
Sen tror jag inte att jag kommer på något mer. Om ni vet att jag glömt något, skriv en kommentar :)

resväska

För 4 år sedan var jag på Spårkresa på Malta, då fick jag en ny resväska. Den börjar bli lite sliten efter allt åkande mellan Vänersborg och Sankt Olof. Och även är den för liten! Så nu kollar jag runt efter resväskor på internet, men tror att jag ska köpa en på Bo Ohlsson men jag är lite orolig över att den väger för mycket...
Idag ringde jag i alla fall till skatteverket och beställde hem personbevis till Visumet, så nu kan jag kryssa för den på min TO DO lista som jag har, kan lägga upp den imorgon. Och även klipptid är beställd så jag börjar kryssa för saker sakta men säkert.
Funderar på att skriva en packningslista, som alla andra Au Pair bloggare gör, men det skriver jag i ett eget inlägg. Och även lägga upp min TO DO lista när jag går upp.

Den amerikanska Hanna

Nu är även intervjuven bestämd till Visumet(!) Gick in i fredags och såg att det hade kommit ganska många nya tider så det var perfekt!
Jag har inte fått något "riktigt" brev från min värdfamilj på länge nu, de är ju och hälsar på släkten och igår skulle de ha en STOR släktträff, lite tråkigt men jag hoppas jag får ett långt mejl i veckan!
Hade min studentfest igår och då fick jag mina allra första dollar pengar, BTW så ser de ut som leksakspengar. Haha
Så nu sitter jag här hemma själv med mina dollar, Ben&Jerry och Orego, man kan ju fråga sig som jag redan flyttat över Atlanten. Haha

blod svett och tårar

Okej, kanske inte riktigt men nästan. Att fixa visum var inte roligt, första gången jag var klar försvann ALLT. Så jag var tvungen att börja om. Men andra gången funka det som tur var! MEN sen kom det andra problemet, det finns inga lediga platser på ambassaden. Men STS sa att om jag inte fått någon tid mån innan jag åker måste jag ringa dem. SÅ jag hoppas det blir en ledig tid snart!

trögt

Har börjat på visumansökningarna nu två gånger, men första gången var jag osäker på hur jag skulle fylla i allt så jag var tvungen att sluta igår kväll för att inga sts idag. Sen började jag idag igen men man måste ha sin värdfamiljs telefonnummer och det har jag inte... Så nu väntar jag på mejl från dem men eftersom det är sega på att svara just nu det är lite jobbigt.... GALEN är bara förnamnet!

RSS 2.0